Gouden Eeuw Feest op Ruïne van Brederode

Gouden Eeuw Feest op Ruïne van Brederode
© RTV Seaport / PR
Vrijdag 24 augustus om 19:00 uur en zaterdag 25 augustus 12:00 uur wordt het de Gouden Eeuw van de rijkste en machtigste heer van Brederode: Johan Wolfert gevierd. Hij was opperbevelhebber van het Staatse leger en zwager van de Prins van Oranje. Johan Wolfert kreeg maar liefst 21 wettige kinderen.nHoe kon het dan toch gebeuren dat het geslacht Brederode is uitgestorven?

In het Gouden Eeuw Weekend kan iedereen genieten van de luister, maar ook de teloorgang van één van de machtigste families in Nederland. Op vrijdagavond zitten Johan Wolfert van Brederode en zijn twee vrouwen aan een verrukkelijk Dessertbuffet in de Torenkamer, waar ook het verhaal van de Ruïne ‘opgedist’ wordt . Reserveer tijdig voor het Dessertbuffet. En wat dacht u van een korte rondleiding door het sfeervol verlichte ‘kasteel’? Zowel mannen als vrouwen zijn welkom, een unicum in die tijd. Reserveren voor het Dessertbuffet via www.hoenu.nl regio Haarlem.

Zaterdag is het Gouden Eeuw Kinderfeest. Kinderen kunnen gouden munten verdienen en een heerlijk pannenkoekje met verschillende activiteiten zoals leren schermen en schietklaar maken van een kanon. Onder leiding van couturier Anna Rotteveel kunnen kinderen tussen 12.00 – 15.00 uur galakleding ontwerpen voor de 77 barbieprinsessen en prinsen.