Gouden Eeuw feest op Ruïne van Brederode

Vrijdag 24 augustus om 19:00 uur en zaterdag 25 augustus 12:00 uur wordt het de Gouden Eeuw van de rijkste en machtigste heer van Brederode: Johan Wolfert gevierd. Hij was opperbevelhebber van het Staatse leger en zwager van de Prins van Oranje. Johan Wolfert kreeg maar liefst 21 wettige kinderen. Hoe kon het dan toch gebeuren dat het geslacht Brederode is uitgestorven?
Op vrijdagavond zitten Johan Wolfert van Brederode en zijn twee vrouwen aan een verrukkelijk Dessertbuffet in de Torenkamer waar ook het verhaal van de Ruïne ‘opgedist’ wordt. Reserveer tijdig via www.hoenu.nl regio Haarlem.

Zaterdag is het Gouden Eeuw Kinderfeest. Kinderen kunnen gouden munten verdienen en een heerlijk pannenkoekje met verschillende activiteiten zoals leren schermen en schietklaar maken van een kanon. Onder leiding van couturier Anna Rotteveel kunnen kinderen tussen 12.00 – 15.00 uur galakleding ontwerpen voor de 77 barbieprinsessen en prinsen.