Met boswachters door natuur bij Tata Steel

Met boswachters door natuur bij Tata Steel

Een groep van 50 omwonenden uit de IJmondregio heeft maandagochtend deelgenomen aan een unieke natuurexcursie. Onder begeleiding van twee boswachters van PWN werd een kijkje genomen in de verrassend veelzijdige natuur op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

Op het zuidwestelijk deel van het terrein werd een bezoek gebracht aan de locatie waar wel duizend exemplaren van het zeldzame hondskruid (orchidee) in bloei staan. Vanaf die heuvel kun je ook goed zien waarom het belangrijk is dat Tata Steel en PWN samenwerken om de natuur te versterken: de natuur op het terrein van het staalbedrijf loopt naadloos over in het duingebied dat door PWN wordt beheerd.

Er werd ook een bezoek gebracht aan het gebied tegenover de Koudbandwalserij op het noordterrein, met een kolonie oeverzwaluwen, een natte duinvallei met duizendguldenkruid en de moeraswespenorchis (orchidee), een bos met eiken en meidoorns van meer dan 100 jaar oud en een sloot met adelaarsvarens en zwanenbloemen.