Bootreis voor mensen met dementie

Bootreis voor mensen met dementie
© Alzheimer Nederland

Op of rond Wereld Alzheimer Dag, 21 september, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie. De ziekte heeft grote impact voor de mensen zelf en hun naaste omgeving. Met diverse activiteiten hoopt Alzheimer Nederland een groot publiek te bereiken en zo dementie op de kaart te zetten. Het landelijke thema voor Wereld Alzheimer Dag 2018 is ‘Muzikale ontmoeting’.

In het dader van de Wereld Alzheimer dag organiseert de afdeling Midden-Kennemerland ook dit jaar en bootreis op 19 september. Thuiswonende mensen met dementie en hun partners/mantelzorgers worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Met de partyschepen Claes Horn en De Nesch wordt vanuit Akersloot over het Uitgeestermeer gevaren naar de Zaanse Schans. Bij de Zaanse Schans is er volop gelegenheid van boord te gaan en een wandeling te maken. Aan boord worden de gasten goed verzorgd door de vrijwilligers. Op de twee schepen zijn muzikanten aanwezig die, in het kader van het thema ‘muzikale ontmoeting’ de mensen zullen verrassen en ontroeren met prachtige liedjes.

De uiterste inschrijfdatum is woensdag 1 augustus, meld u op tijd aan want de kans bestaat dat de boten snel vol zijn. Meer informatie over de bootreis kunt u vinden op: www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland. U kunt ook bellen met 06-51942684.