Santpoortse Vriendinnen Verwendag:

Santpoortse Vriendinnen Verwendag:
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Zaterdag vond in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord de Santpoortse Vriendinnen Verwendag plaats. Onderdeel van het programma was de badjassenrace met gietertjesdouchen, koudwater-rugschrobben en het badeendjes werpen.

De organisatoren Debby Thijsse (van de zaak Linchérie) en Martine van der Heijde (No lemons, please!) hadden daarbij wijselijk koud water ingezet. Lucia Wijkhuizen zette in de eerste race al de winnende tijd neer; goed voor een gouden badmuts plus een bikini uit de Linchérie-store. Op de tweede en derde plaats eindigde resp. Elisabeth van Erp en Sam Wittebrood, die prijzen uitgereikt kregen van No Lemons, please! en Sevendays Fashion.

Een tweede onderdeel van het programma was de bruidsjurken veiling ten gunste van het Hospice de Heideberg.
Een vermaard ontwerpster had zo’n 18 bruidsjurken ter beschikking gesteld. De terassen waren druk bezet met niet alleen met trouwlustigen. Veilingmeester Theo Koster moest stevig aan het werk om de jurken aan de man te brengen. Na een ietwat aarzelende start realiseerde hij een eindbedrag van ruim €1300.

De roze goody-bag was dit jaar wederom gevuld met cadeautjes op te halen bij de deelnemende winkeliers.