Opgeknapt Cruyff Court feestelijk heropend

Opgeknapt Cruyff Court feestelijk heropend
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Het geheel vernieuwde Cruyff Court op het Pleiadenplantsoen in IJmuiden is woensdag op feestelijke wijze officieel heropend. Dit gebeurde met een zes tegen zes toernooi, een voorronde van de Telstar Street League, een wedstrijd van de jeugd tegen een politieteam, veel spelletjes, gezonde hapjes en drankjes en een officieel gedeelte.

Na toespraakjes van directeur en oud-IJmuidenaar Niels Meijer van de Johan Cruyff Foundation en de nieuwbakken sportwethouder Bram Diepstraten, tekenden vertegenwoordigers van de betrokken partijen op de middenstip een convenant. Hiermee spreken de gemeente Velsen, de Cruyff Foundation, stichting Welzijn Velsen, de Pleiadenschool, SportSupport, de club Telstar en de stichting Telstar Thuis in de Wijk samen af dat zij zuinig zullen zijn op het kunstgrasveld en het goed zullen onderhouden. En zij beloven dat zij er regelmatig activiteiten organiseren, die sport en bewegen bij jongeren en de saamhorigheid en leefbaarheid in de buurt ten goede komen.