Concert in de Nieuwe Kerk

Concert in de Nieuwe Kerk

Vrijdag 29 juni om 20:00 uur wordt in de Nieuwe Kerk, Kanaalstraat 250 in IJmuiden een concert gegeven door Piet Hulsbos (orgel) en Ingrid Deen (hoorn). Er worden werken uitgevoerd van o.a. Bach, Mozart, Gounod en Saint-Saëns. 

Piet Hulsbos studeerde orgel en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In 1982 was hij prijswinnaar op het César Franck Concours in Haarlem. Hij is dirigent van een aantal koren, waaronder de COV IJmuiden en de COV Haarlem. Met beide koren voert hij jaarlijks de Matthäus Passion van Bach uit.

Ingrid Deen rondde haar hoornstudie af aan het conservatorium in Maastricht in 2004. Sindsdien coacht ze verschillende ensembles, waaronder het bekende Kopercollectief. Ze speelt in verschillende orkesten en is als hoorndocent verbonden aan het Kunstencentrum FluXus in Zaanstad.

De toegang is gratis, wel wordt er na afloop een deurcollecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.