Havenfestival IJmond trekt 25.000 bezoekers

Havenfestival IJmond trekt 25.000 bezoekers
© RTV Seaport / PR

De veertiende editie van het Havenfestival IJmond heeft naar schatting 25.000 bezoekers getrokken. Het gratis toegankelijke evenement op de Trawlerkade in IJmuiden stond in het teken van kunst en cultuur, de visserij en de havens.

‘Dankzij de inzet van onze vrijwilligers, sponsors en professionals kunnen wij terugkijken op een geslaagd festival waar tienduizenden mensen van hebben genoten’, aldus voorzitter Jakob Klompien.

Omdat de wind op het juiste moment ging liggen en de zon zelfs regelmatig doorbrak, vond het Havenfestival onder ideale weersomstandigheden plaats. Geheel volgens traditie kregen lokale tientallen theatermakers en (jonge) muzikanten volop de kans zich aan het publiek te presenteren. Zaterdagavond werden de lokale bands op het hoofdpodium vergezeld door Harry Slingers’ Drukwerk en Danny de Munk.

De festivalmarkt telde dit jaar 35 kramen met oude ambachten en maatschappelijke organisaties. Op het Visplein XL kon verse vis worden bekeken én gegeten. Zaterdag trok de Clipper Stad Amsterdam veel bekijks en ook dit jaar waren de gratis rondvaarten door de haven – mogelijk gemaakt door de nautische dienstverleners uit het havengebied – een groot succes.

Het volgende Havenfestival IJmond vindt plaats op 22 en 23 juni 2019.