Minister Kaag op bezoek bij Tata Steel

Minister Kaag op bezoek bij Tata Steel
© RTV Seaport / PR

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel heeft donderdag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Ze sprak met Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) en Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) over de situatie met betrekking tot de Amerikaanse importtarieven.

Vervolgens nam ze een kijkje in een installatie waar staal wordt verzinkt voor de automobielsector en bij de R&D-afdeling waar staal voor auto’s wordt ontwikkeld en getest. Tata Steel wordt momenteel geconfronteerd met importheffingen van 25% op het staal dat naar Amerikaanse klanten gaat. Ongeveer 10% van de producten van Tata Steel in IJmuiden gaat naar klanten in de V.S., ter waarde van zo’n half miljard euro.

“De zorgen van Tata Steel over de Amerikaanse importheffingen zijn ook onze zorgen”, aldus minister Kaag. “Het kabinet blijft – zowel in EU-verband als bilateraal – onverminderd bij de V.S. aandringen op overleg en intrekking daarvan. Tegelijkertijd overleggen we op 4 juli opnieuw met de getroffen bedrijven hoe deze het beste kunnen reageren op de situatie.”

%d bloggers liken dit: