Festivalmarkt op het Havenfestival op de Trawlerkade

Festivalmarkt op het Havenfestival op de Trawlerkade
Foto: RTV Seaport / Jaap Bakker

Aan het einde van de Trawlerkade, achter het Cornelis Vrolijk Hoofdpodium, komt zaterdag en zondag een grote festivalmarkt met 35 kramen, waarvan minstens tien met oude ambachten.

Verschillende maatschappelijke organisaties presenteren zich op de markt, waaronder Telstar Thuis in de Wijk, Vluchtelingenwerk Velsen, de Zonnebloem, het IJmuider Zee- en Havenmuseum, Stichting Vaarwens, SHIP, Stichting Zwerfkatten Havengebied en de Stichting Taaislijmziekte.

Er zijn ook diverse nautische bedrijven op de markt aanwezig en bedrijven die leuke koopjes in petto hebben voor de bezoekers van het Havenfestival. Op de festivalmarkt worden door leerlingen van muziekscholen een presentatie gegeven, is een voetbalactiviteit bij de kraam van Telstar en kun je de uitdaging aangaan op de klimwand van het Loodswezen.

Muziekschool Alphenaar en Koel Creative Productions, winnaar van de regionale cultuurprijs De Olifant, staan ook op de markt. Absoluut een bezoek waard dus!