Wie wordt jouw nieuwe commissaris van de Koning

Wie wordt jouw nieuwe commissaris van de Koning

De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning (CdK). Wat voor persoon moet dat zijn? Welke eigenschappen zijn belangrijk voor de nieuwe commissaris? Deze maand kunnen Noord-Hollanders daarover meepraten op de website van de provincie.

Noord-Hollanders kunnen tot en met 1 juli meepraten over hun nieuwe commissaris via www.noord-holland.nl/jouwcdk. Op deze website staat informatie over de rollen en taken van een commissaris. Twintig inzenders maken kans om als gast van Provinciale Staten aanwezig te zijn bij de officiële installatie van de nieuwe commissaris.

De huidige commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, legt zijn functie begin 2019 neer. Provinciale Staten van Noord-Holland maken een profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning. Dat is een overzicht van eigenschappen en ervaringen die de basis vormen voor de vacature. Om dat zorgvuldig te doen, maken zij graag gebruik van de ideeën van Noord-Hollanders. In september bieden zij de concept-profielschets aan Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Daarna stelt de minister de vacature open. De planning is dat Noord-Holland begin 2019 een nieuwe commissaris van de Koning heeft.