Henk Wijkhuisen wethouder in Bloemendaal

Henk Wijkhuisen wethouder in Bloemendaal
Foto RTV Seaport / Peter Denkema

Ook al zit D66 Velsen niet in het college, toch levert deze fractie een wethouder. Vrijdag werd bekend dat Henk Wijkhuisen zijn raadslidmaatschap verruilt voor een wethoudersfunctie in Bloemendaal.

Een opmerkelijke stap van de voormalige fractievoorzitter, die aangaf erg veel energie te krijgen van deze carrièrewending waarvoor hij is gevraagd. Wijkhuisen, nu nog werkzaam bij het recreatieschap, krijgt als collega-wethouders Nico Heijink van de VVD en Susanne de Roy van Zuidewijn van het CDA. Hij zal overigens zijn huis in Driehuis voorlopig niet verruilen voor een woning in zijn nieuwe werkplaats, dat is volgens hem vooralsnog onbetaalbaar.

Als de gemeenteraad van Bloemendaal komende donderdag instemt met de benoeming van wethouder Wijkhuisen, zal de raadszetel die hij in Velsen achterlaat worden ingenomen door Ewoud Kuin. Die krijgt daarmee in de fractie te maken met zijn moeder Annette Baerveldt.