Santpoort Food Fest op zaterdag 9 juni

Santpoort Food Fest op zaterdag 9 juni
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Vorig jaar bleek het een schot in de roos: een culinair feest op het dorpsplein in Santpoort-Noord, een soort mix van het populaire Santhappen van voorheen en een trendy food truck festival van tegenwoordig. Daarom is komende zaterdag 9 juni vanaf 17 uur de tweede editie van het Santpoort Food Fest.

Het Santpoort Food Fest is een initiatief van vier bevriende ondernemers. Met hun ondernemingen Wijnhuis ten Bilt, Primeurshop Bol en café Bartje en een aantal foodtrucks willen zij de bezoekers in een relaxte setting laten genieten van gevarieerde hapjes en gerechten en een goed glas wijn, een lekker koud biertje of een ander drankje.

De trucks en ondernemers die de organisatoren tot nu toe hebben vastgelegd, hebben net als vorig jaar prikkelende namen als de WorstTruck, Are You in the Mood 4 BBQ, Oesters & Zo, Rolling Roles en Chefs op Wielen. Daarnaast zijn er diverse lokale ondernemers van de partij.

De WorstTruck bakt Nederlands scharrelvlees met de Italiaanse klassieke smaak van venkel en tijm. Dit wordt geserveerd op een vers maïsbroodje met zachte zuurkool of rucola en huisgemaakte chutney en verse friet. Dit jaar neemt de WorstTruck voor jong en oud ook zijn legendarische sjoelbakken en een gezellig terrasje mee.

Mood 4 BBQ biedt een bijzondere barbecue-ervaring door gebruik te maken van de keramische buitenovens van Bastard. Deze bekende zwarte Eggs geven een unieke smaak aan de gerechten die er op worden gegaard. Daarnaast zijn er de Remundi Grill en de Carson Rodizio, een bijzondere mobiele spiesengrill uit Amerika.

De Chefs op Wielen bieden op 9 juni heerlijke hapjes in de vorm van een mediterrane Tapasplank met vers gesneden charcuterie, de lekkerste manchego-kazen, de mooiste olijven en de meest zongenoten pomodori.

Rolling Roles komt met bijzondere, extreem lekkere ijsjes. Daarvoor wordt vloeibare ijsmix (keuze uit diverse smaken) op een ijskoude plaat uitgesmeerd. Zodra het ijs is bevroren, worden hiervan de mooiste ijsrolletjes gemaakt en met een heerlijke topping geserveerd.

Primeurshop Bol pakt culinair uit met Asperges. Deze Nederlandse voorjaarsgroente bij uitstek wordt geserveerd met zalm en Hollandaisesaus. En naast een centrale bar staat op het dorpsplein ook weer de wijncontainer van Wijnhuis Ten Bilt met een ruim assortiment aan wijnen, bubbels en natuurlijk Scropino’s.

De truck SayKaas biedt iets anders dan de naam doet vermoeden. Het is geen kaaswinkel, maar een ouderwets fotohokje in een authentieke VW-bus waarin iedereen zich tussen het eten en drinken door kan laten vastleggen. Een DJ en een live-act maken met aangename achtergrondmuziek de zomerse sfeer compleet.

Het Santpoort Food festival 2018 is op zaterdag 9 juni van 17 uur tot 23:30 uur op het plein aan de Broekbergenlaan in Santpoort-Noord. De toegang is gratis. Zie voor meer informatie facebook.com/santpoortfoodfest.

%d bloggers liken dit: