Wethouders krijgen ‘aandachtsgebieden’

Wethouders krijgen ‘aandachtsgebieden’
Foto Gertjan Huijbens

Formateur Bram Diepstraten heeft zijn werk gedaan: in de raadsvergadering van komende donderdagavond wordt het nieuwe college geïnstalleerd. Dinsdag presenteerde hij zijn eindrapport en maakte hij de portefeuilleverdeling bekend.

In het nieuwe jargon van Diepstraten (Velsen Lokaal) heten de portefeuilles ‘aandachtsgebieden’. Zelf neemt hij democratie, openbare ruimte en mobiliteit voor zijn rekening. Jeroen Verwoort (VVD) krijgt economie en financiën. De enige zittenblijver Floor Bal (LGV) behoudt het aandachtsterrein wonen en energietransitie.

Nieuwkomer Sebastian Dinjens (GroenLinks) gaat ruimtelijke ordening, duurzaamheid en leefbaarheid doen en Marianne Steijn (PvdA) wordt verantwoordelijk voor sociaal en vitaal met onderwerpen als onderwijs, sport en de WMO.

Het eindrapport bevat ook een voorlopig collegeprogramma. Dit wordt concreter als in juli het raadsakkoord is vastgesteld. Over de inhoud later meer, onder andere in onze live-uitzending van de raadsvergadering.