Trio Kakado in ’t Mosterdzaadje

Trio Kakado in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 18 mei om 20.00 uur treedt Trio Kokako op in ‘t Mosterdzaadje met een concert rondom vogels. Een Kokako is een Nieuw-Zeelandse vogel die in de schemering allerlei spannende geluiden voortbrengt.

Het trio, dat bestaat uit Josje Lodder – piano, Anja van Dooren – (bas)klarinet en Alwin de Vries- fluit, stelde het programma ‘ Kokako en andere vogels ‘ samen. Muziek geschreven door componisten die zich door vogels lieten inspireren. Hoe toepasselijk in het voorjaar.

De Nieuw-Zeelandse componist John Rimmer schreef eind vorige eeuw ‘For the Kokako’. Dit zijn 5 korte pianostukken. Speciaal voor het trio maakte hij van deze stukken een nieuwe bewerking, de Kokako Dreams. Op een programma rond het thema vogels kan natuurlijk muziek van Olivier Messiaen niet ontbreken.