Juttergeluk en Beestenbende ruimen op

Juttergeluk en Beestenbende ruimen op
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Dinsdagmiddag ging de vierde Expeditie Juttersgeluk van start in IJmuiden aan Zee, een project speciaal voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ondanks de harde wind en een flinke bui gingen de deelnemers enthousiast aan de slag met emmers en afvalknijpers. Zij werden in de loop van de middag afgelost door de helden van de Beestenbende.

In twee weken tijd zullen meer dan 800 vrijwilligers de stranden en dijken van Sluis tot en met Delfzijl schoon jutten.
Expeditie Juttersgeluk is speciaal voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan tijdens de expeditie op zoek naar de mooie en minder mooie dingen op het strand.

Dit jaar wordt speciale aandacht gegeven aan peuken op het strand. Op toeristenstranden is dit het meest gevonden afval. Het filter van de sigaret is gemaakt van plastic en vergaat niet. De chemicaliën in één filter kunnen 8 liter zeewater verontreinigen.