Eendje met vier poten gevonden

Eendje met vier poten gevonden
© RTV Seaport / PR

Zaterdag 12 mei werd bij een vogelhospitaal een eenden jong door binnengebracht. Het onfortuinlijke pulletje kon niet op eigen kracht op staan. Hij bleek drie rechterpootjes en een linkerpootje te hebben. Hierdoor was het voor hem onmogelijk om zijn evenwicht te bewaren.

Het vogelhospitaal besloot om het ernstig verzwakte diertje te laten inslapen om een akeliger einde te voorkomen. Het diertje werd direct geschonken aan het Pieter Vermeulen Museum zodat hij toch kan voort bestaan, want bijzonder is hij zeker! Bioloog Wim Bosch al 34 jaar werkzaam bij het PVM en al 37 jaar actief bij het vogelhospitaal is in zijn carrière nog niet eerder een vogel met 4 pootjes tegengekomen.

In 2007 is er wel eens pulletje met 4 pootjes geboren in Engeland. Dat diertje had meer geluk: hij werd in gevangenschap geboren en had zowel 2 linker als 2 rechter pootjes; die omstandigheden maakten dat hij het wel redde. Samen met de preparateur wordt nu gekeken wat de beste manier is om het Noord-Hollandse eenden pulletje te conserveren zodat iedereen hem kan zien.