Nieuwe tulp wordt cadeau voor Tata Steel

Nieuwe tulp wordt cadeau voor Tata Steel

Maandag 14 mei om 16.30 uur dopen de drie burgemeesters van de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen en de directie van Tata Steel een nieuwe tulp. De nieuwe tulp is het cadeau van de drie IJmondgemeenten aan Tata Steel, ter ere van 100 jaar staal in de IJmond.

Tijdens de doop worden de kleur en de naam van de tulp bekendgemaakt. De nieuwe tulp wordt in het voorjaar gedoopt, omdat hij dan in volle bloei staat. De officiƫle overhandiging van het cadeau aan de directie van Tata Steel is begin oktober. Dit is de beste periode om de tulpenbollen te planten.

De tulp is uitgekozen door de burgemeesters van de drie IJmondgemeenten. Zij vonden de kleur van de nieuwe tulp het beste passen bij het bedrijf; sterk en stoer. Kweker Jos Beentjes, uit Heemskerk, is twaalf jaar bezig geweest om deze tulp te kweken.

%d bloggers liken dit: