Reddingbootdag bij KNRM IJmuiden

Reddingbootdag bij KNRM IJmuiden
RTV Seaport / Foto Ton van Steijn

Op zaterdag 28 april hield de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Ook KNRM-reddingstation IJmuiden aan de Haringkade 2 deed mee!

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders. Op deze dag waren te zien de KNRM Lifeguards met hun materieel, een kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM, Zeekadetkorps IJmond, Stichting Ambulance Wens, verkoop artikelen uit de Reddingwinkel, springkussen, schminkhoek, verkoop van hamburgers & haring en zing mee met De Delta Singers! Het allermooiste: donateurs mochten meevaren op de Nh1816, Koos van Messel en de Johanna Louisa.