Telstar bereikt halve finale play-offs

In een wedstrijd met veel kansen maar veel te weinig doelpunten, heeft Telstar vrijdagavond  de play-offs voor een plek in de eredivisie bereikt. Door de 1-0 overwinning op Jong FC Utrecht gaan de Witte Leeuwen zelfs direct naar de halve finale; op 10 en 13 mei tegen De Graafschap.

De overwinning kwam in de eerste helft tot stand met een strafschop, die door Melvin Platje werd benut. Telstar kreeg gedurende de wedstrijd voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar faalde jammerlijk in de afronding.

In de slotfase was het Jong FC Utrecht, de hekkensluiter van de Jupiler League, dat nog op jacht ging naar de gelijkmaker. Keeper Rody de Boer wist dit met een paar knappe reddingen te voorkomen.

Daarmee komt Telstar op een voor de Velsense club puntenrecord van 61 punten, net zoveel als De Graafschap. Die ploeg wordt daarmee de tegenstander in de halve finale, de eindstand in de Jupiler League (nog twee wedstrijd-ronden) bepaalt welk team eerst thuis speelt. Komende vrijdag is er een opmerkelijke generale, want dan spelen de Witte Leeuwen in Doetinchem voor de competitie tegen De Graafschap.

Een uitgebreider verslag volgt op www.sctelstar.nl