Watervrienden IJmuiden pakt eerste plaats in competitie

Watervrienden IJmuiden pakt eerste plaats in competitie
Foto RTV Seaport/PR

Op zondag 8 april zijn de zwemmers van Watervrienden IJmuiden kampioen geworden van de tweede klasse van de Landelijke Zwemkompetitie. De ploeg was compleet en liet de IJmuidenaren zien dat ze thuishoren in de top van de competitie.

Deze derde zwemdag begonnen de IJmuidenaren al met een ruime voorsprong op de andere vijf ploegen. In iedere leeftijdscategorie haalden WVIJ’ers 1e plaatsen. Bij de jeugd waren dit Lizzy Dam, Mike Tjepkema , Iris de Vreugd , Danyal Özcan en Bart de Waard. Rik Hofland en Erno Vriens dwongen bij de heren een eerste plaats af.

De eindestafette was dit maal een waar spektakel en bleef tot de laatste baan spannend. Tijdens deze estafette zwemt elk team met acht zwemmers bestaande uit vier meisjes en vier jongens alle zwemslagen. Na een uiterste inspanning van de eerste zeven zwemmers mocht Bodhie van Overmeeren met 25 m vlinderslag het afmaken. Bodhie tikte als eerste van de zes ploegen aan: een terechte kampioensploeg.
Trainers Ron Blok, Piet Wullaert en Hans van Vastenhoven kijken tevreden terug op de wedstrijd en glunderen van trots dat de ploeg weer terug is in de eerste klasse.