Sluiting productieplaats harddrugs

Sluiting productieplaats harddrugs
Foto: Politie
Op 15 maart 2018 is door medewerkers van de Nationale Politie in de Staalstraat in Velsen-Noord een productieplaats voor harddrugs aangetroffen. De productie van en handel in drugs in Velsen worden niet getolereerd. Drugshandel en productie tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan.  Daarom is zo snel mogelijk actie ondernomen en heeft burgemeester Dales dinsdag het pand waar de productieplaats is aangetroffen laten sluiten voor drie maanden op grond van artikel 13b Opiumwet. Dat betekent dat tot en met 10 juli 2018 niemand het pand mag betreden.  “Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op  om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een drugslaboratorium of hennepkwekerij aanwezig zijn”, aldus burgemeester Frank Dales.