Fondsen werven via vindsubsidies.nl

Fondsen werven via vindsubsidies.nl
Foto RTV Seaport/PR

Verenigingen, organisaties en initiatieven van inwoners kunnen vanaf nu gemakkelijker op zoek naar geld voor hun activiteiten en projecten. Op de websites van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen staat een link naar de landelijke database van Vindsubsidies.nl. Na registratie kun je hier direct subsidies of fondsen bekijken en aanvragen. Ook kun je er vragen stellen en advies krijgen over hoe je het beste een aanvraag kunt doen.

Organisaties zijn vaak op zoek naar alternatieve financiering voor activiteiten, projecten of investeringen.  Niet alleen om extra geld binnen te krijgen, maar ook om minder afhankelijk te zijn van een gemeentelijke subsidie. In de database staat informatie over alle beschikbare particuliere, landelijke en provinciale subsidies, fondsen en regelingen. Er is speciaal aandacht voor de mogelijkheden in de regio IJmond.

De drie gemeenten vinden het belangrijk dat deze informatie beschikbaar is. Daarom betalen zij de kosten van deze dienst. Op basis van de ervaringen besluiten zij eind dit jaar of dit wordt voortgezet. Zie de website https://isv.vindsubsidies.nl/fondsenloket-ijmond