Telstar vergeet te winnen van Jong PSV

Telstar heeft vanavond vergeten de thuiswedstrijd tegen het sterke Jong PSV, nummer vier op de ranglijst, om te zetten in drie punten. Ondanks een flink aantal kansen, trouwens ook voor de Eindhovenaren, bleef de wedstrijd steken op 0-0.

Telstar nam het initiatief vanaf de eerste minuut. Hoog druk zetten en de tegenstander opjagen zorgde er voor dat Telstar in de beginfase een aantal keer gevaarlijk was in de omschakeling. Jong PSV ging in de tegenaanval, maar een goede redding van de Boer en goed ingrijpen van de verdediging voorkwamen een achterstand. Namens Telstar was Novakovich een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar de laatste pass ontbrak te vaak waardoor er te weinig echt grote kansen ontstonden.

De tweede helft startte goed voor de Witte Leeuwen. Via Novakovich en Platje kwamen zij in de beginfase tot grote kansen. Platje schoot rakelings over en Novakovich kopte op de lat. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van zowel Korpershoek als Platje. Zij stormden samen op het doel af. Korpershoek legde af op Platje, terwijl hij zelf had kunnen en misschien moeten schieten. Dé kans op de 1-0 voor Telstar.

Telstar blijft, mede door het verlies van FC Emmen, op de zesde plaats staan en heeft alle kans op een (gunstige) plek in de nacompetitie (bron: www.sctelstar.nl).