Lach en traan tijdens afscheidsraad

Lach en traan tijdens afscheidsraad
Foto RTV Seaport

Een avond vol mixed emotions, woensdagavond tijdens de laatste vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad. Er werd stilgestaan bij het overlijden van raadslid Rob van den Brink en steunfractielid Marlies Havik, er waren drie Koninklijke onderscheidingen en er waren zowel ontroerende als humoristische woorden voor en van raadsleden die vrijwillig of gedwongen afscheid namen.

Maar eerst moest er nog worden gestemd over de motie van (vertrekkend) raadslid Teresa Marcos over ‘Safe Streets’ voor meisjes en vrouwen. Op de laatste vergadering voor de verkiezingen staakten namelijk de stemmen vanwege het ontbreken van partijgenoot Henk Wijkhuizen. Nu ontbrak Jeroen Bakker van VVD (die ook niet terug keert), waardoor de motie met 17 tegen 15 stemmen werd aangenomen.

Koninklijke onderscheidingen waren er voor Karel Ockeloen (PvdA), Beryl Dreijer (onafhankelijk) en Marc Hillebrink (D66), die ieder tenminste twaalf jaar raadslid zijn geweest. Eerstgenoemde is met enige tussenpozen sinds 2000 politiek actief in Velsen, ook een periode als wethouder.

Daarnaast werd er afscheid genomen van Jacqueline Staats (CDA), Bas Hageman (VVD), Fred Kappen (LGV), Marianne Poen (PvdA), Maurice Bok (Velsen Lokaal), Gerko Buist (SP) en Sige Bart (LGV). Laatstgenoemde ‘jonge hond met goede ideeën’, zoals de burgemeester hem omschreef, komt echter alsnog terug wanneer partijgenoot Floor Bal weer wethouder wordt.

Donderdag is de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Onze live-uitzending begint dan om 20:20 uur met een korte voorbeschouwing. De uitzending van woensdag is binnenkort terug te zien via Uitzending Gemist op deze website.