Deze week drie dagen Raadsplein TV live

Deze week drie dagen Raadsplein TV live
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Deze week zijn er drie bijzondere raadsbijeenkomsten op rij. De eerste gaat over het voorstel om de stemmen alsnog te hertellen, in de tweede neemt de oude raad afscheid en in de derde wordt de nieuwe raad geinstalleerd. Raadsplein TV is er live bij: dinsdag vanaf 19:30, woensdag vanaf 19:20 en donderdag vanaf 20:20 uur.

De extra bijeenkomst op dinsdag 27 maart is vanwege het initiatiefvoorstel van de PvdA om de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw te tellen, omdat deze partij drie stemmen te kort kwam voor een extra zetel. Voorafgaand aan deze besluitvorming is er op dinsdag om 19.15 uur een openbare bijeenkomst met uitleg over de telling. Raadsplein TV zal hiervan een kwartier later verslag doen en vervolgens de raadsvergadering uitzenden.

Het afscheid van de oude raad begint woensdag 28 maart op de gebruikelijke tijd van 19:30 uur, RTV Seaport is al tien minuten eerder in de lucht met een voorbeschouwing. De installatie van de nieuwe raad begint donderdag 29 maart pas om 20:30 uur, de uitzending begint dus om 20:20 uur met daarin, naast het voorstellen van diverse nieuwe raadsleden, ook aandacht voor de coalitievorming.

Zie voor de uitzending Ziggo tv-kanaal 40 en de livestream op de website van RTV Seaport en voor de agenda’s en stukken de website van de gemeente.

 

%d bloggers liken dit: