Swing into Spring met Gaaf en Full Count

Swing into Spring met Gaaf en Full Count
Foto Patrick Put

Ook geen zin meer in de kou en de winter? Vier dan aanstaande zaterdag 24 maart de start van de lente in het Polderhuis Velserbroek met het muziek- en dansfeest Swing into Spring! Vanaf 20:30 uur spelen daar de livebands Gaaf! en Full Count. Het publiek (18+) heeft gratis toegang.

Swing into Spring is een initiatief van Rinus Otte van het Polderhuiscafé. Vorig jaar was de eerste editie met dezelfde bands, die elkaar goed aanvullen, een groot succes.

Gaaf! is in 2015 gestart door vijf enthousiaste oudere jongeren uit de IJmond. Ze spelen veel Nederpop, maar ook klassiekers van bands als U2, Pink Floyd, David Bowie en Simple Minds. Met dit repertoire heeft Gaaf! in zijn korte bestaan al veel optredens gedaan en applaus geoogd.

Het tienkoppige Full Count uit Velsen en Haarlem bestaat inmiddels tien jaar en heeft in de omgeving een zekere reputatie opgebouwd. De band brengt op dynamische wijze soul, disco, rock en ska. Full Count speelt zowel klassiekers van bijvoorbeeld Otis Redding, Madness en Chaka Kan als moderner werk van Bruno Mars, Adele en Jason Mraz.

Gaaf en Full Count vinden elkaar in Nederlandstalige nummers van bands als De Dijk, Blof en The Scene. Wie weet mondt dat zaterdag uit in een afsluitende superjam! Op de websites www.gaaf-coverband.nl en www.fullcount.nl is meer informatie over de bands te vinden. Het Polderhuis bevindt zich aan het Vestingplein 58 in het centrum van Velserbroek.