Opkomst lijkt gunstig in Velsen

Opkomst lijkt gunstig in Velsen

De opkomst in de gemeente Velsen voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum lijkt relatief gunstig te zijn. Halverwege de dag was de opkomst tegen de 20%, wat zou kunnen betekenen dat het percentage bij het sluiten van de stembussen om 21 uur boven de 50% komt te liggen.

De verschillen in opkomst tussen de 32 stembureau’s én de mobiele stembus, die vanochtend vroeg bij NS-station Driehuis stond, waren wel groot. Druk was het direct in Velsen-Zuid en Santpoort-Zuid, in Velsen-Noord lag men op schema en in IJmuiden wordt vooral tegen de avond een grotere toeloop verwacht.

Burgemeester Frank Dales stemde in het stemlokaal in de nieuwe Bosbeekschool in Santpoort-Noord. Daarvoor haalde hij zijn dochtertje Anna uit de klas van juf Karin, zij mocht de biljetten voor het oog van diverse camera’s in de twee bussen deponeren. Dales stemde bij volmacht ook voor zijn ouders.

De meeste mensen brachten zowel hun stem uit voor de gemeenteraad als het referendum over de Vernieuwende Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, hoewel er ook kiezers waren die slechts voor een van beide de gnag naar de stembus maakte.

RTV Seaport volgt met al zijn kanalen (radio, tv, website, Facebook, Twitter) de lokale verkiezingen nauwgezet. Vanavond is er vanaf 22 uur een live-uitzending vanuit het stadhuis met reportages, interviews én de eerste uitslagen.

%d bloggers liken dit: