Terugkijken naar het jongerendebat

Terugkijken naar het jongerendebat

Is Velsen aantrekkelijk genoeg om hier te wonen, te studeren en te werken? Of vertrekken ze zo snel mogelijk? En luistert de lokale politiek wel genoeg naar ze? Of luisteren de jongeren al lang niet meer naar de politiek?

Over deze en andere vragen ging het in het jongerendebat, dat het John van Dijk Fonds en de gemeente Velsen samen met Raadsplein TV op 17 maart organiseerde in de Burgerzaal van het stadhuis. Het debat werd live uitgezonden op RTV Seaport en wordt tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart nog een aantal keer herhaald,

De tien partijen hadden hun jongste kandidaten naar voren geschoven om het debat te voeren. Daaruit bleek dat er bij de meeste partijen gelukkig voldoende aanwas is van jong politiek talent. Helaas gold dat niet voor het publiek, daarin ontbraken de jongeren grotendeels. Ook daarover ging het in het debat.

%d bloggers liken dit: