Vandaag jongeren- & slotdebat live op tv

Vandaag jongeren- & slotdebat live op tv
© RTV Seaport / Ron Pichel

De debattenreeks in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Velsen kent zaterdag haar finale met twee tv-debatten, die live worden uitgezonden op RTV Seaport. Om 14 uur is het Jongerendebat, om 15:30 uur gevolgd door het slotdebat met alle lijsttrekkers. De debatten zijn in de Burgerzaal van het stadhuis, publiek is van harte welkom.

Het jongerendebat gaat in de stijl van het Lagerhuis. Hiervoor hebben de partijen zoveel mogelijk hun jongste kandidaten naar voren geschoven. Zij gaan met elkaar en met de jongeren  uit het publiek aan de hand van twee tot drie stellingen de verbale strijd aan.

Het lijsttrekkersdebat kent vijf stellingen over kwesties zoals wel of geen IJmondgemeente,  de woningmarkt, iedereen aan het werk en het combineren van welzijn en cultuur. En de hamvraag is natuurlijk: valt er nog wat te kiezen in Velsen?