Vernieuwd jaarlijks Vistival

Vernieuwd jaarlijks Vistival
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Donderdagavond vond in en rond de winkels van het Plein 1945 het vernieuwde Vistival plaats. Waar voorheen met voorrondes en battles werd beslist wie er tijdens het Visgala in de stadsschouwburg mocht optreden, werd gisteravond door het Kunstencentrum de deelnemers een bijzonder podium geboden.

In drie verschillende categorieën deden leerlingen van het Gymnasium Felisenum, het Ichtus Lyceum en de Duin en Kruidberg mavo mee. Iedere school presenteerde haar toptalent in Mode, Film en Performance (rap/dans/muziek/theater).

Er werd gezongen in een restaurant en een broodjeszaak, kunstzinnige kledingstukken geshowd en in een leegstaand pand waren korte films te zien. Bij het luiden van de klok van het gemeentehuis startte twee jonge danseressen een dansvoorstelling. In totaal was er ruimte voor maar liefst 27 ‘pop-up performances’. Jammer van het weer maar het initiatief is zeker voor herhaling vatbaar.