Telstar gelijk bij Go Ahead Eagles: 1-1

Foto Pieter Hoogeveen / 1963pictures

In een matige, maar enerverende wedstrijd heeft Telstar vrijdagavond in Deventer met 1-1 gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles.

Het gelijkspel werd voor de Witte Leeuwen vooral dankzij keeper Rody de Boer uit het vuur gesleept. Met name in de slotfase hield hij zijn ploeg met een reeks knappe reddingen overeind. Daarmee sleepte De Boer niet voor de eerste keer dit seizoen een kostbaar punt binnen.

Go Ahead kwam in de eerste helft op voorsprong door Van Werkhoven, die de bal voor zijn voeten kreeg na een slecht weggewerkte corner. In de tweede helft maakte Novakovich (hij weer) gelijk voor Telstar. Het inbrengen van de (licht geblesseerde) Platje bracht Telstar nog bijna de winst. Hij kreeg direct een kans en had in de blessure eigenlijk een penalty moeten krijgen nadat er door de thuisploeg in het strafschopgebied hands werd gemaakt.

Maar eigenlijk was een overwinning voor de Witte Leeuwen gezien het spelbeeld niet verdiend geweest. Normaliter zou Telstar met dit resultaat tegen een geduchte tegenstander als de Eagles dik tevreden zijn. Maar dit seizoen is alles anders: Telstar staat nog steeds vierde, Go Ahead op plek achttien.