Zaterdag jongerendebat en slotdebat

Zaterdag jongerendebat en slotdebat
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Aanstaande zaterdag 17 maart zijn in de Burgerzaal van het gemeentehuis in IJmuiden zowel een jongerendebat als het slotdebat met alle lijsttrekkers. De debatten worden live uitgezonden op RTV Seaport. Publiek is van harte welkom.

In het jongerendebat gaan jongeren en de jongste kandidaat-raadsleden van de tien partijen die deelnemen aan de verkiezingen in Velsen met elkaar in discussie. Dan gaat het over stellingen als ‘Velsen is niet aantrekkelijk voor jongeren’. Wie wil mee-debatteren, kan zich aanmelden via info@johnvandijkfonds.nl en wie de uitzending wil bijwonen is om 13.45 uur welkom.

Na het jongerendebat start om 15.30 uur het slotdebat. In een gevarieerd programma gaan de lijsttrekkers met elkaar in discussie over allerlei actuele thema’s. Enkele stellingen worden ingeleid door vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, zoals Ton van der Scheer van OV IJmond en Nora Azarkan van Stichting Welzijn Velsen en het FNV. Het publiek mag aangeven of ze het eens of oneens met de stelling zijn en wie de beste debater is.

De twee debatten zijn in de Burgerzaal (ingang Plein 45, bij de trappen). De live-uitzending op RTV Seaport (via Ziggo kanaal 40 en de website) start om 14.00 uur en voor het slotdebat om 15.30 uur. Later zijn er herhalingen. Zie ook de Facebookpagina Velsen in ban van de verkiezingen.

 

 

%d bloggers liken dit: