Goed bezocht Ondernemersontbijt IJmond

Goed bezocht Ondernemersontbijt IJmond
Foto RTV Seaport/PR

Woensdag namen ruim 90 personen deel aan de 7e editie van het ondernemersontbijt IJmond, georganiseerd door het Maritiem College en het Technisch College aan de Briniostraat te IJmuiden. “Ondernemers, politici, vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen en het onderwijs staan voor een enorme uitdaging”, aldus mevrouw Nelie Groen, directeur van beide scholen in haar openingswoord. “Hoe zorgen we voor voldoende technisch geschoolde medewerkers voor onze regio”.

‘Zeven jaar geleden is het jaarlijkse ondernemersontbijt gestart om de banden met het technisch/maritiem onderwijs en het bedrijfsleven in de IJmond te versterken. Onze leerlingen zijn de werknemers van morgen. Wij bieden maritieme- en technische beroepsopleidingen aan en leiden jongeren op tot gekwalificeerde vakmensen’. aldus mevrouw Nelie Groen.

In een drietal gloedvolle presentaties werd het thema van het ontbijt “Excellente bedrijven – excellente scholen” vanuit verschillende invalshoeken onder de aandacht gebracht. Sprekers waren de heer K. Zitman, directeur van Royal van Lent, de heer D. van den Boer, werkambassadeur van Noord-Holland en voorzitter van de Vakschool Technische Installaties, en daarna techniek trendwatcher, de heer A. Pijnenburg.

%d bloggers liken dit: