Kleuters Toermalijn op bezoek in garage

Kleuters Toermalijn op bezoek in garage
Foto Ron Pichel

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen in aanraking te laten komen met techniek. Onder dat motto gingen de kleuters van groep 1 en 2 van De Toermalijnschool uit Driehuis afgelopen week op bezoek bij autobedrijf Stormvogels in IJmuiden.

Het bezoek was georganiseerd door stichting Telstar Thuis in de Wijk in het kader van de Techniek Experience. Eigenlijk is dit programma, bedoeld om kinderen in de IJmond te wijzen op de vele beroepsmogelijkheden die de technische sector biedt, bestemd voor leerlingen van groep 7 en 8. Maar omdat de vier- tot zesjarige leerlingen van de Toermalijn in de klas het thema ‘machines’ behandelden, werd er voor hun een uitzondering gemaakt.

Oud-directeur Egbert Wilmink van autobedrijf Stormvogels, tevens bestuurslid van Telstar Thuis in de Wijk, vertelde bij de auto’s in de garage als een geboren leerkracht zo eenvoudig mogelijk over zijn vak en passie. ,,Wat is jullie machine? Juist, je hart. En wat is het hart van de auto? Juist, de motor!” Na afloop kreeg Wilmink zijn beloning. Op zijn vraag wie er later automonteur wil worden, staken alle jongentjes én meisjes enthousiast hun hand op.

%d bloggers liken dit: