Onverwacht thuisverlies van Telstar

Onverwacht thuisverlies van Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Thuis verliezen, dat was weer even wennen voor de spelers en supporters van Telstar. Dit seizoen zijn de Witte Leeuwen in eigen huis vrijwel onverslaanbaar. Diverse topclubs werden in het Rabobank IJmond stadion verslagen, maar tegen het veel lager geklasseerde Helmond Sport ging het vrijdagavond mis.

Vooraf heerste er veel optimisme op de wederom goed gevulde tribunes. ‘Je weet dat ze gaan winnen, de vraag is alleen met hoeveel’, klonk het zelfs hardop. Het bleek hoogmoed voor de val. Telstar begon slordig aan de wedstrijd en de veel efficiënter spelende gasten uit Brabant waren dicht bij een voorsprong met een schot op de paal.

Toch was het Melvin Platje die in de 22e minuut met een vakkundige schuiver dde 1-0 uit het niets op het (haperende) scorebord zette. Het leek de thuisploeg over het dode punt te tillen, wat daarna waren er diverse kansen op een grotere voorsprong. Toch gingen de toeschouwers opgewekt de rust in; het zou in de tweede helft vast wel goed komen.

Dat kwam het echter niet. Binnen een kwartier stond het 1-2. Keeper Rody de Boer, die zijn ploeg eerder dit seizoen door uitstekend keeperswerk menig punt heeft bezorgd, had ook zijn avond niet. Bij het tweede doelpunt kwam hij te ver uit zijn doel, waardoor Thomassen voor Helmond Sport zijn tweede doelpunt van de avond kon maken.

Het was wederom Melvin Platje, die als een van de weinige Witte Leeuwen zijn niveau haalde en in de 74e minuut met veel wilskracht de 2-2 aantekende. Het publiek liet zich horen en ging achter de ploeg staan: de winst leek alsnog binnen handbereik.

Maar even later stond het 2-3. Uit een corner, waar keeper De Boer weer mis zat, kopte Janzen raak. Een slotoffensief en een rode kaart voor Helmond Sport mochten niet meer baten, al waren de Witte Leeuwen een paar keer nog dicht bij de gelijkmaker.

Nul punten, waar er op drie was gerekend. Maandag kan Telstar zich al revancheren, al wordt dat niet eenvoudig in de lastige uitwedstrijd tegen Almere City FC.

 

%d bloggers liken dit: