Tata Steel eerste bedrijf met Gedragscode Tijdelijke Natuur

Tata Steel eerste bedrijf met Gedragscode Tijdelijke Natuur
Foto RTV Seaport/PR

Tata Steel is sinds vandaag het eerste bedrijf in Nederland met een Gedragscode Tijdelijke Natuur. Deze gedragscode is door de overheid ingesteld om bedrijven op een laagdrempelige manier te stimuleren om natuurontwikkeling op hun terreinen te faciliteren, zonder dat dit tot onnodige belemmeringen van de bedrijfsvoering leidt.

Gedeputeerde Adnan Tekin overhandigde de gedragscode vanmiddag aan Martine Bredewold, general manager van de afdeling Health, Safety and Environment van Tata Steel in IJmuiden. Daarbij waren vertegenwoordigers van PWN, Landschap Noord-Holland, de Stichting Tijdelijke Natuur en diverse bedrijven uit de regio aanwezig.

Op het plein voor het hoofdkantoor van Tata Steel werd een informatiepaneel onthuld over de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Tijdens een rondleiding door die natuur werd het Oeverzwaluwpad officieel geopend, de weg die leidt naar de kolonie zeldzame oeverzwaluwen op het terrein.

Op het 750 hectare grote terrein van Tata Steel komen veel bijzondere planten en dieren voor, waaronder de slechtvalk, nachtegaal, zandhagedis, argusvlinder, duizendguldenkruid, parnassia en drie soorten orchidee├źn (moeraswesporchis, hondskruid en rietorchis).

%d bloggers liken dit: