Burgemeester opent nieuwe seizoen Ruïne van Brederode

Burgemeester opent nieuwe seizoen Ruïne van Brederode
Foto RTV Seaport : Chris Hoppenbrouwer

Burgemeester Frank Dales heeft zaterdagmiddag onder grote belangstelling officieel het startsein gegeven voor het nieuwe seizoen van de Ruïne van Brederode. Hij deed dit door het officiële bordje Rijksmonument te plaatsen, dat door de gemeente Velsen beschikbaar is gesteld. Uiteraard waren de nazaten van de familie Brederode aanwezig en werd de burgemeester bijgestaan door het bestuur,de vrijwilligers van de Stichting Heerlijkheid Brederode en de Beheerders.

De Ruïne van Brederode is sinds 1862 een Rijksmonument en werd in de 19de eeuw gedeeltelijk gerestaureerd door architect Cuypers. De Ruïne is eeuwenlang het bezit geweest van de 18 heren van de familie van Brederode en was één van de eerste vierkante kastelen in Nederland. Heden ten dage is de Ruïne van Brederode de grootste nog boven de grond staande Ruïne van Nederland.