Expositie 100 jaar staaltransport

Expositie 100 jaar staaltransport
FOTO : RTV Seaport / Ton van Steijn

Het is in september dit jaar 100 jaar geleden, dat de Koninklijke Hoogovens in IJmuiden werd opgericht. Vanaf vandaag is in het kader hiervan de tentoonstelling ‘100 jaar staaltransport’ te bekijken in het Zee- en Havenmuseum.

Het museum geeft met deze expositie de aftrap van een reeks van activiteiten in het kader van ‘100 jaar staal in de IJmond’. Een aantal musea en culturele instellingen uit de regio viert samen met Tata Steel dit jubileumjaar. Het Zee- en Havenmuseum richt zich met deze expositie op het transport in, bij, naar en van het staalbedrijf.
Met veel en uniek beeldmateriaal laat het museum zien wat er allemaal komt kijken bij de logistiek rondom het staalbedrijf. Niet alleen de wijze van transport per schip, trein of vrachtwagen, maar ook de mankracht daaromheen, waaronder stuwadoors (de laders en lossers) en kraandrijvers, komen in deze expositie in beeld.

In bijgaande video vertelt Hans van den Berg, Director Strip Products Mainland Europe van TATA Steel over de geschiedenis van Hoogovens en over de huidige situatie met betrekking tot de fusie met het Duitse ThyssenKrupp.