1,3 miljoen voor fietsroute in de IJmond

1,3 miljoen voor fietsroute in de IJmond
Foto RTV Seaport/PR

De Metropoolregio Amsterdam heeft voor de komende drie jaar 30 miljoen beschikbaar voor het aanleggen en verbeteren van het fietsnetwerk in de wijde omtrek van Amsterdam. Van dit bedrag gaat 1,3 miljoen naar de fietsroutes in de IJmond.

Eén samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen. Mét aandacht voor beleving, bewegwijzering, herkenbaarheid en veiligheid. Dat is de ambitie van de bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Maar de bestuurders willen verder gaan en het complete netwerk in 2025 klaar hebben

Afgelopen woensdag ondertekenden de gemeenten in de Metropoolregio, de vervoersregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de provincies Noord-Holland en Flevoland een intentieverklaring om deze plannen uit te voeren.