Spelerscaroussel op gang bij Telstar

Spelerscaroussel op gang bij Telstar
Senne Lynen foto SC Telstar

Telstar heeft twee nieuwe talentvolle spelers aangetrokken: de Belgische jeugdinternational Senne Lynen van Club Brugge en de Fransman Joakim Balmy van OGC Nice. Daartegenover dreigt sterspeler Mo Osman de Witte Leeuwen te verlaten voor eredivisionist Heracles.

De 18-jarige Lynen is middenvelder, afkomstig uit de opleiding van de koploper van België. Lynen traint mee met het eerste elftal van Club Brugge. In het beloftenelftal van Club Brugge is Lynen een vaste waarde en in de Uefa Youth League maakte hij veel indruk. Ook is hij vast onderdeel van het nationale Belgische elftal onder 19.

De 20-jarige Balmy liep eerder deze maand stage bij de ploeg van Mike Snoei. De linkspoot, die de hele linkerkant kan bespelen, liet daarbij een goede indruk achter. Balmy kwam tot vijf optredens in het eerste elftal van OCG Nice, die eerder dit seizoen haar opwachting maakte in de voorronde van de Champions League.

Volgens de regionale krant Tubantia is Mo Osman op weg naar Heracles Almelo. De 24-jarige voetballer, die bij Telstar de sterren van de hemel speelt en al zeven keer scoorde, zet dinsdag mogelijk zijn handtekening onder een tweeënhalfjarig contract. Beide clubs kunnen nog niets bevestigen.

Eerder werd al bekend dat de Luxemburgse international Gerson Rodrigues zijn contract bij Telstar wil afkopen omdat hij niet meer kan rekenen op een basisplaats in het elftal.

%d bloggers liken dit: