Telstar wint met veel fortuin van Jong AZ

Telstar wint met veel fortuin van Jong AZ
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Met bloed, zweet, tranen en het nodige fortuin heeft Telstar vrijdagavond gewonnen van Jong AZ. De Alkmaarders stonden bij rust nog met 0-1 voor, maar de Witte Leeuwen van succestrainer Mike Snoei bogen de achterstand na rust om tot een 2-1 winst.

In de eerst helft werd Telstar, dat voor de volle tribunes ogenschijnlijk slap aan de wedstrijd begon, op kracht, lengte en prima positiespel afgetroefd door Jong AZ. Het lukte Telstar niet om er doorheen te voetballen. Het was wachten op een tegendoelpunt, dat viel toen Druijf een corner binnen wist te koppen.

De thee en peptalk in de rust hadden hun uitwerking, want Telstar startte de tweede helft wervelend. Nadat eerst Hamdaoui dicht bij de gelijkmaker was, knalde Mohammed Osman de gelijkmaker hoog in de touwen. Niet veel later werd Melvin Platje de Man of the Match met het maken van wat uiteindelijk de winnende treffer bleek. Ook al stonden de Witte Leeuwen daarna nog flink onder druk en hadden zij in de extra tijd alle geluk toen de bal via de binnenkant van de paal terug het veld inschoot en AZ daarna ook de rebound mistte.

%d bloggers liken dit: