Raad besluit donderdag over schouwburg

Raad besluit donderdag over schouwburg

Hoewel iedereen er vanuit gaat dat de stadsschouwburg Velsen met 1,5 miljoen euro wordt gered, moeten de raadsleden dit officieel nog besluiten. Dat staat donderdagavond 25 januari op de agenda van de gemeenteraad.

In twee tumultueuze sessievergaderingen op 11 en 15 januari, waarin de verantwoordelijk wethouder zich genoodzaakt zag om af te treden, hadden de verschillende raadsfracties felle kritiek op de gang van zaken rond de schouwburg die heeft geleid tot de grote financiƫle problemen. Toch liet een meerderheid blijken het enige overgebleven theater in Velsen van een faillissement te willen redden.

Andere onderwerpen waarover donderdag wordt besloten zijn onder andere het innovatiefonds MKB, de agenda sportaccommodaties, het bestemmingsplan Hillegondswegje Velserbroek en de kadernota voor de ontwikkeling van het grondbeleid.

Raadsplein TV is er vanaf 19:20 uur live bij, de uitzending is te zien via Ziggo Kanaal 40 en de website van RTV Seaport.