De muzikale familie Beltiukov en duo piano en saxofoon in ‘t Mosterdzaadje.

De muzikale familie Beltiukov en duo piano en saxofoon  in ‘t Mosterdzaadje.
Foto RTV SEaport / PR

Vader Sergey Beltiukov en zoon Nikita Beltiukov, beiden pianist en componist, komen uit Minsk gevlogen om op vrijdag 26 januari om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje een concert te geven. Daar voegt de fluitiste Dasha Beltiukova zich bij hen en wordt er een heus familieconcert gegeven.

Op het programma eigen composities en bewerkingen door Nikita Beltiukov van koorwerken en liederen van Tsjaikovski en Rachmaninov. Van Sergey Beltiukov worden ‘sprookjes’ uitgevoerd en stukken voor fluit en piano. Het stuk ‘Legend’ componeerde Beltiukov voor ‘t Mosterdzaadje en is nu als muziekalbum uitgegeven en te koop. Het concert eindigt met het huiveringwekkend mooie Credo waaraan de violist Sergei Feedosjeenko zijn medewerking zal verlenen.

Zondag 28 januari om 15.00 uur geven twee vooraanstaande Russische musici, de pianiste Maria Nemtsova en de saxofonist Vitaly Vatulya een concert. Ze voeren uit Michat, Debussy en Tsjaikovsky.

Michat is een voorvechter van de saxofoon als klassiek instrument die zich in dit concert door Bach en het zonlicht laat inspireren. Het ballet van de Notenkraker van Tsjaikovsky, feest van herkenning en romantiek. Debussy met de kleurrijke en gloedvolle ‘Rhapsody’ en ‘Fêtes’.
’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg in Santpoort is vanaf een half uur voor aanvang geopend. De toegang is vrij, een bijdrage is welkom.

%d bloggers liken dit: