Telstar wint mede dankzij ‘onderkant Platje’

Telstar wint mede dankzij ‘onderkant Platje’
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar heeft vrijdagavond goede zaken gedaan. De Witte leeuwen wonnen de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven royaal met 4-1. 

Het duurde niet lang voor de eerste bal in het net lag. Andrija Novakovich opende de score met een mooie individuele actie. Hij schoot raak in de lange hoek.

Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong. Eindhovens Superspits Mart Lieder, topscoorder van de Jupiler League, kreeg de bal plots voor zijn voeten en toonde zich dodelijk voor het doel van Telstar-goalie Rody de Boer.

Op het moment dat FC Eindhoven wat meer in de wedstrijd kwam, sloeg Telstar opnieuw toe. Platje kreeg de bal doorgekopt door Novakovich. Hij schoot via de lat binnen: een ‘onderkant Platje’. Nog voor rust kwam Telstar zelfs op 3-1. Een prachtige aanval over vele schijven eindigde opnieuw bij spits Novakovich. Hij tikte simpel binnen.

Ook de tweede helft startte Telstar uitstekend. Mohammed Osman kapte zichzelf prachtig vrij en met een bekeken schot met de buitenkant van de voet liet hij de Eindhovense doelman kansloos. Telstar liet daarna een aantal kansen onbenut om de score uit te breiden. FC Eindhoven zette nog wel aan, maar kon geen vuist meer maken.

Hoewel Telstar op de vierde plaats in de Jupiler League blijft staan, deed de ploeg toch goede zaken. Het negatieve saldo is omgezet in een positieve (40-38), samen met FC Volendam staan de Witte Leeuwen op kop in de derde periode en door het verlies van zowel Fortuna als NEC is de afstand tot de top 3 verkleind. Met 37 punten staan de Witte Leeuwen nu zeven punten achter op koploper Fortuna Sittard.

(Met dank aan Marja Korbee en www.sctelstar.nl)