Open Dag Bedrijfsschool Tata Steel

Open Dag Bedrijfsschool Tata Steel
© RTV Seaport / PR

Op woensdag 23 januari kunnen toekomstige leerlingen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek kunnen tijdens de Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur terecht op de Bedrijfsschool.

Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Tijdens de Open Dag zijn medewerkers uit verschillende fabrieken en afdelingen aanwezig, die uitleg geven over het werk bij onder meer de Technische Dienst, de Oxystaalfabriek en R&D.

Tata Steel is een walhalla voor jongeren die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-3 en MBO-4) en elektrotechniek (MBO-3 en MBO-4).
De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket.

Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%). In 2016 werd de bedrijfsschool van Tata Steel door MBO-studenten uitgeroepen tot de best gewaardeerde technische MBO-opleiding van Nederland.

Tijdens de Open Dag geven leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel uitleg over de opleidingen. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Technische Dienst van Tata Steel of in een van de vele fabrieken. Een geldig identiteitsbewijs is daarvoor verplicht en er geldt een minimumleeftijd van 14 jaar. Voor een bezoek aan de Open Dag is aanmelden niet nodig.

Het is mogelijk om je al op de Open Dag in te schrijven voor een van de opleidingen. Veelal zijn de opleidingen al kort na de Open Dag vol.

Locatie Open Dag: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord. Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.