Vrijwilligers reddingstation IJmuiden van de KNRM onderscheiden

Vrijwilligers reddingstation IJmuiden van de KNRM onderscheiden
Fotoi RTV Seaport/PR

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwilligers van KNRM-reddingstation IJmuiden ging de speciale aandacht uit naar Jan Sikkema en Niels Korver. Beide vrijwilligers hebben inmiddels een ruime staat van dienst bij het reddingstation.

Niels Korver (30) werd in mei 2007 vrijwilliger bij het reddingstation, de eerste jaren als aankomend opstapper. Na het behalen van diverse opleidingen werd hij in mei 2010 officieel ‘opstapper’. Niels heeft voor zijn tien jaar lange inzet de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid ontvangen.

Jan Sikkema (73) is sinds juli 1991 als vrijwilliger bij KNRM betrokken als lid van de plaatselijke commissie van het reddingstation. Vanaf februari 2010 was hij in de commissie specifiek verantwoordelijk voor het opleiden en oefenen van de vrijwillige bemanningsleden. In 2012 werd Jan benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn 20-jaar belangeloze inzet voor het reddingstation. In januari 2017 ontving Jan tevens de bronzen legmedaille vanuit de KNRM voor zijn 25 vrijwillige dienstjaren. Jan was tot afgelopen december vrijwilliger bij het reddingstation, hij heeft zijn stokje overgedragen aan Jan Wieger Hof.

Bijzondere gast tijdens de bijeenkomst was burgemeester van de gemeente Velsen, Frank Dales. Binnenkort wordt hij benoemd als voorzitter van KNRM-reddingstation IJmuiden. Zijn voorganger Franc Weerwind was tijdens zijn burgemeesterschap in de periode van 2012-2015 ook voorzitter van het IJmuidense reddingstation.