Debat schouwburg geschorst met cliffhanger

Debat schouwburg geschorst met cliffhanger
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De raadsbrede sessie van donderdagavond over 1,5 miljoen extra steun voor de noodlijdende stadsschouwburg Velsen, is even na middernacht geschorst met een enorme cliffhanger. De raadsleden willen het debat begin volgende week voortzetten.

Wethouder Robert te Beest hield naar aanleiding van de vele kritische vragen van de diverse fractiewoordvoerders een lang betoog, waarin hij regelmatig door geïrriteerde raadsleden werd geïnterrumpeerd.

Zij vroegen zich af of de wethouder de raad tijdig en voldoende had geïnformeerd over de grote financiële problemen bij de schouwburg en of hij niet veel eerder had kunnen zien aankomen dat een extra subsidie om een faillissement te voorkomen onvermijdelijk was. Volgens Te Beest was het schouwburgbestuur tot voor kort nog van plan om er op eigen kracht uit te komen.

Een meerderheid wil de schouwburg niet laten vallen. Of dat ook voor de wethouder geldt, is nog ongewis. Een samenvatting van de sessie aan de hand van enkele interviews en de integrale herhaling volgen zo spoedig mogelijk. Uiteraard wordt het vervolg komende week ook live uitgezonden.

 

 

 

%d bloggers liken dit: