8ste Nieuwjaarsduik in Westbroekplas Velserbroek

8ste Nieuwjaarsduik in Westbroekplas Velserbroek
Foto Peter Weijers

Het is onderhand traditie dat in Velserbroek het nieuwe jaar wordt ingezet met een ferme plons in de Westbroekplas. Voor de achtste keer springen de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik in het koude water. Het startschot wordt om 15.00 uur gegeven door wethouder van sport Annette Baerveldt

Behalve dat de zwemsters en zwemmers tijdens de Nieuwjaarsduik zichzelf kunnen bewijzen als bikkels, houden ze er wellicht ook nog leuke prijzen aan over. Na de warming-up worden namelijk door de organisatie diverse doosjes in het water gegooid, met als inhoud aantrekkelijke geschenken.

Maar wie er niet in slaagt een doosje uit het water op te diepen, hoeft niet te treuren. Want hoe dan ook kan iedere nieuwjaar duiker rekenen op een kop snert, een Unox-muts en een herinneringsvaantje. Wie zichzelf en anderen wil uitdagen, moet wel uiterlijk om 14.30 uur aanwezig zijn in de verwarmde tent bij Villa Westend om verzekerd te zijn van gratis deelname. Als minimumleeftijd geldt 12 jaar. Omkleden kan in de verwarmde tent aan de Westlaan 41 in Velserbroek.
Na afloop van de spartelsessie bestaat er volop gelegenheid op de Nieuwjaarsparty te toosten op een gezond en gezellig 2018.