Bemanning reddingsboot bezorgt kerstbroden op ankerplaatsen

Bemanning reddingsboot bezorgt kerstbroden op ankerplaatsen
Foto: Henk van Uffelen

Het hele jaar door komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de KNRM in de ankergebieden voor de Noord Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden van boord te halen. Afgelopen weekend voeren zij voor een andere reden uit. De IJmuidense redders combineerden de laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden aan schepen die ‘op de rede’ lagen.

De zeelui aan boord van de schepen was het niet gegeven om kerst in familiekring te vieren. Ze liggen soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust en dat betekent dat ze tijdens de kerstdagen ver van huis zijn, zonder hun dierbaren.

Om wat afleiding te organiseren combineerden de vrijwilligers van de KNRM hun wekelijkse oefentocht met het bezorgen van kersbroden en de daarbij behorende goede wensen.

Uit voorgaande jaren weten de vrijwilligers dat de kerstbroden, dit jaar beschikbaar gesteld door bakker Bastmeijer, enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekende voor beide partijen een goed begin van kerstdagen!
Bron: De Jutter/De Hofgeest